Kunst en cultuur op Landgoed Keukenhof

Landgoed Keukenhof, met een rijke geschiedenis en monumenten, is een prachtige locatie voor kunst en een uitgebreid cultureel programma.

Rondom Kasteel Keukenhof tonen we een grote collectie werken van diverse kunstenaars, met een enorme verscheidenheid aan stijlen. In 2017 werd op de Nieuwe Plantage een monumentale plastiek van David van der Kop geplaatst.

In de bloemententoonstelling werd Beeld 7 van Rudi van de Wint geplaatst, in bruikleen van het Kröller-Müller Museum. Ruim 100 sculpturen gaan prachtig op in de bloemenpracht en geven het park een extra dimensie. Dit jaar geven we zelf een werk van André Volten in bruikleen aan Museum Beelden aan Zee in Den Haag.


In samenwerking met Paleis Het Loo is in de bloemententoonstelling in 2018 een paleistuin aangelegd, met daarin centraal het beeldhouwwerk met drie fonteinen die op de basse court van het Paleis stond. Door de verbouwing van Paleis Het Loo, die drie jaar duurt, kon het werk in bruikleen gegeven worden aan Keukenhof.

Klassieke muziek

De historische gebouwen op het landgoed lenen zich uitstekend voor concerten en kleinkunstvoorstellingen van Kasteel Cultureel. Het Koetshuis kent een verrassend goede akoestiek voor de uitvoering van (klassieke) muziek.

Dutch Design in Kasteel Keukenhof

Kasteel Keukenhof is een geregistreerd museum met een prachtige collectie. De tentoonstellingen sluiten aan bij het historische interieur. In 2017 stond het thema ‘Dutch Design’ centraal, met werken van onder meer Viktor & Rolf, Hella Jongerius en Jan Janssen. Met diverse musea in Nederland zijn stukken uit de collecties in bruikleen uitgewisseld. 

LAM: moderne kunst voor een breed publiek

Naast het kasteel bouwt VandenBroek Foundation het Lisser Art Museum (LAM). Het museum richt zich met hedendaagse kunst op een breed publiek, met het thema 'Voedsel en Consumeren'. Een mooie aanvulling op het cultuuraanbod van Landgoed Keukenhof. Medio 2018 wordt het LAM opengesteld voor publiek.