Investeren in bereikbaarheid

Tijdens grote evenementen op het landgoed en bij opening van de bloemententoonstelling hebben we te maken met duizenden bezoekers per dag. Een goede infrastructuur is essentieel om hen snel en ongestoord aan een leuk bezoek te laten beginnen. Niet alleen als ze met de auto komen: ook openbaar vervoer en fietsverkeer krijgen veel aandacht. Keukenhof investeert voortdurend in de verbetering van de bereikbaarheid. Wij werken nauw samen met partners om onze bereikbaarheid te optimaliseren en de Bollenstreek in beweging te houden.

Bezoekers beter spreiden

In 2017 is een nieuw parkeerterrein in gebruik genomen voor 4.500 auto’s en 1.000 touringcars. Het zorgt met extra ingangen voor minder files op de provinciale wegen rondom Keukenhof. Door de aanrijroutes te verbeteren en het aantal parkeerplaatsen te vergroten, blijft het verkeer in de Bollenstreek rijden. Bezoekers beter spreiden, is een vraagstuk waar we met diverse partners aan werken. Zo heeft de goede samenwerking met wegbeheerders en regionale verkeerscentrales geleid tot verbetering van de verkeersveiligheid en verkeersafwikkeling. Ook zorgen we, door contracten af te sluiten met grote touroperators, dat er zoveel mogelijk bezoekers met touringcars reizen. Dat zorgt voor minder verkeersbewegingen op de wegen.

Meer Openbaar Vervoer

Maar liefst 20 procent van de bezoekers aan de bloemententoonstelling komt met het openbaar vervoer. Een groep waarmee we logischerwijs volop rekening houden bij het maken van nieuwe infrastructurele plannen. Voor hen is Keukenhof met bus en trein sinds kort nog beter bereikbaar. Arriva organiseert in het voorjaar vaste busverbindingen met Schiphol Airport, station Leiden Centraal en station Haarlem. Samen met hen zijn voordelige combitickets ontwikkeld. Vlakbij de hoofdentree is voor deze exclusieve verbinding een groot busplein gecreëerd.

Nieuw entreegebouw

Het nieuwe entreegebouw van de bloemententoonstelling is in 2017 één van de meest in het oog springende verbeteringen. Het is een aanwinst voor ons landgoed, met bezoekersfaciliteiten zoals kassa’s, restaurants, winkels en toiletten. Ook zijn hier de nieuwe kantoren gevestigd. 

Gratis WiFi

Keukenhof werkt continu aan het verbeteren van de kwaliteit en service. Naast goede wandelpaden en een gastvrije horeca, is Landgoed Keukenhof voorzien van een glasvezelnet. Hierdoor kunnen we bij de gebouwen gratis WiFi aanbieden, zodat onze bezoekers direct hun Keukenhofmoment kunnen delen op social media.