Spelen en leren op Landgoed Keukenhof

Honderden kinderen volgen onze educatie-programma’s

Op Landgoed Keukenhof valt genoeg te leren en te ontdekken. Voor volwassenen, maar vooral voor kinderen. We brengen hen graag in contact met de natuur. In onze speciale lesprogramma’s komt ook de lokale geschiedenis tot leven.


Natuur, Milieu en Educatiecentrum De Groene Bol is naast de hofboerderij gevestigd. In dit leerlokaal kunnen kinderen, maar ook volwassenen, genieten van alles wat groeit en bloeit in de natuur. Elk seizoen zijn er verschillende tentoonstellingen en voor scholen zijn er verschillende leerprogramma’s gemaakt.

Verrassend educatief

We laten kinderen graag kennismaken met de historie van de buitenplaats en het kasteel. Daarom biedt Keukenhof uiteenlopende scholenprojecten voor kinderen van alle leeftijden. Ze duiken het kasteel in voor een geschiedenisles of bezoeken de bloemententoonstelling om meer over de tulp en de Bollenstreek te weten te komen. Speciaal voor kinderen organiseren we tijdens de bloemententoonstelling evenementen op de woensdagmiddagen.

Nieuwe stallen voor de kinderboerderij

Bij een kasteel horen dieren. Bezoekers van de kinderboerderij kunnen veel soorten dieren bekijken in ruime verblijven. In 2017 werden nieuwe stallen gebouwd, waarmee de kinderboerderij een prachtige locatie is geworden. De vrijwilligers ontvangen er dagelijks vele kinderen.

Leren en studeren in Keukenhof

Keukenhof biedt op alle afdelingen stage- en leerplaatsen: van snuffelstages tot afstudeeropdrachten uit binnen- en buitenland. We werken samen met scholen uit de regio aan nieuwe ideeën. Scholieren van het Fioretti College voeren regelmatig projecten bij ons uit en leerlingen van het Wellantcollege zorgden voor de prachtige kerstversiering in Kasteel Keukenhof. Jaarlijks helpt Keukenhof zo meer dan honderd scholieren aan praktijkervaring.